Ajankohtaista

24.12.
Olin tänään Vilppula Seuran kutsumana Vilpun vintillä keikalla. Siellä vietettiin kotiseutuneuvos Kaarina Pollarin 100v. päiviä sekä kekriä. 26. pv olen Keuruun kirjastolla Einari Vuorelan Seuran syyskokouksessa esiintymässä ja 28. pv Kolhon koululla Kulkurin kuusi-tapahtumassa. Sitten 12. & 13. sekä 15.12. joulukuvaelmassa mukana ja 16.12. on viidennen runokirjan julkkarit Kolhon kirjastolla klo 18.00 sekä  25.12. esiinnyn joulukirkossa (?).

10.2.
Viita-ahon ajattelija sai kunniakirjan runokilpailusta. Pumppumestarit ry järjesti pumppurunokilpailun jonka tuomaristona toimi Immi Hellen-seuran raati. Osallistuin kilpailuun viidellä (max. määrä) runolla ja niistä kolme pääsi kilpailun yhteydessä julkaistuun niteeseen.
Runoja syntyy nihkeästi, mutta se johtuu tästä vuodenajasta. Keikkarintama alkaa sen sijaan jo heräilemään talviuniltaan. Kävin 30.1. Kolhon kirjastolla testaamassa tulevan lastenkirjan loruja eskarilaisilla. Loruvartti venyi puoleksi tunniksi ja meillä oli varsin hauskaa. Sain yllättäin kutsun saapua esiintymään Jyväskylään, Keltinmäen Keitaan kirjallisuuspiiriin. Olen siellä kutsuvieraana 17.2. eli ensi sunnuntaina. Muitakin keikkoja on suunnitteilla, mm. Matti Kivilahden, antologia kvartetin sekä Markku Lehdon kanssa ja ihan yksikseenkin, mutta niistä enemän kun saan aikatauluja lukkoon. Kiitos kaikille!

8.1.
Kuukausi hujahti ohitse. Jäi paljon kauniita muistoja. Pariin keikkaan on palattava hieman. Ensinnäkin Keuruulla ”ruhtinas” Voroninin lisäksi esiintyi mm. Markku Lehto, Kirsi Kangas ja Eine Joutsijoki. Monia muitakin esiintyjiä oli, mutta en millään voi muistaa kaikkien nimiä. Upeita esityksiä! Jos ihmettelit mistä tuo ”ruhtinas” tuohon nimeni eteen ilmestyi (onko sillä noussut kusi päähän?), niin valaisen asiaa hieman. Einari Vuorelan seuran pj. Orvokki Vääriskoski ei millään tahtonut muistaa minun etunimeäni ja sukunimi toi hänen mieleensä suuret venäläiset kirjailijat ja se puolestaan romaanit Sota ja rauha, Tsaarin kuriiri jne. ja niin hän päätyi ”nimeämään” minut ruhtinaaksi. Voitte vaan kuvitella minkä naurunremakan hän sai aikaiseksi kun kertoi tämän tarinan tilaisuudessa. Eine Joutsijoen kanssa tein perinteisen kirjan vaihdon tilaisuuden loppupuolella ja Eine omisti sen ”ruhtinas” Voroninille.
Neljän runoilijan antologian julkistamistilaisuudesta muodostui myöskin ikimuistoinen kun M-V kirjastojohtaja Riitta Taskinen piti upean avauspuheen ja tilaisuuden jälkeen kotiseutuneuvos Raija Auvinen puhui sekä jakoi Seija Tervosen kanssa runoilijoille ruusut. Markku Raninen yllätti vielä allekirjoittaneen upeilla lahjoilla, joista toiseen Auvinen kirjoitti hienon tekstin koko Kolhon kylän nimissä.
Vuosi 2019 alkaa rauhallisissa merkeissä. Kalenterissa on tällä hetkellä kaksi keikkaa, toinen Yhteisvastuutilaisuus huhtikuussa ja toinen Kolhovaellus elokuussa. Loppu vuodesta tulikin painettua tusinan verran keikkoja lyhyessä ajassa, joten hengähdys tauko tulee tarpeeseen, mutta mielelläni lähden taas keikoille jos sellaisia ilmenee.
Tekstejä syntyy ja tarjoilen teille aika-ajoin maistiaisia, tänään juuri yhden. Tänä vuonna on tarkoitus julkaista kaksi kirjaa. Toinen myöhään syksyllä, perinteisesti omakustanteena ja kiertueen kanssa. Toisen julkaisen BOD:in, Mediapinnan tai muun vastaavan kautta enkä varsinaisesti kauppaa niitä itse, joten minua ei tarvitse ryhtyä välttelemään. 😉
Lopuksi haluan toivottaa hyvää ja menestyksekästä vuotta 2019!

7.12.
Seuraavaksi esiintymiseksi olen mainostanut julkkareita Kolhon kirjastolla, mutta todellisuudessa minä olen esiintymässä jo 12.12.2018 klo 18.00 Keuruun kirjastolla, Einari Vuorela seuran syyskokouksessa. Tilaisuudessa on muitakin esiintyjiä, mm. Markku Lehto ja musiikkiesitystäkin on luvassa. Tilaisuus ennen kokousta kestää noin puolitoista tuntia ja on julkinen eli toivotan omalta osaltani kaikki tervetulleiksi kuuntelemaan.

23.11.
Vielä viimeisiä säätöjä viikonlopun aikana, sitten maanantaina kaikki loppu materiaali m-printtiin ja painokone käyntiin. Neljän taidekaupungin runoilijan yhteinen projekti on siinä vaiheessa, että kirjan julkkareita juhlitaan Kolhon kirjastolla maanantaina 17.12.2018 klo 18.00 pullakahvien kera. Kaikki neljä runoilijaa ovat paikalla ja tämä voikin olla se ainoa kerta kun näin tapahtuu, joten jos haluat tämän kokea niin nyt on se hetki. Runonlausunnan jälkeen (kahvitellessa) on mahdollisuus tulla vaihtamaan ajatuksia sekä ostamaan kirjaa. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita.

7.11.
Viita-ahon ajattelijan elämä on täynnä kulttuuria. Viikon sisään olen ollut mm. Tommi Parkon luennolla Keuruun kirjastolla, Markku Lehdon runoillassa Keuruun Kimarassa sekä Eija Junno-Pihlaisen runokirjojen julkkareissa Keuruun kirjastolla.
Tekstiä syntyy edelleen tasaiseen tahtiin. Antologia Teemu Paarlahden, Matti Kivilahden sekä Marjatta Norojärven kanssa on hyvää vauhtia valmistumassa. Sen pitäisi ehtiä joulumarkkinoille.
Kirjamyynnistä sen verran että tänään ohitin yhden ”merkkipaalun”. Myin illalla Keuruulla käydessäni 400. runokirjani.
Ensi viikon maanantaina olemme siis Lehdon Markun kanssa esiintymässä Kolhon kirjastolla klo 18.00 alkaen. Tervetuloa kuuntelemaan, kokemaan (toivottavasti) hieman erilainen runokokemus.

10.10.
Erinomaisen hyvää Aleksis Kiven päivää! Viita-ahon ajattalijan elämässä on tapahtunut ja tulee tapahtumaan paljon kaikenlaista. Tilauskeikkoja olen käynyt pitämässä edelleen, mutta nyt voin ilokseni ilmoittaa myös seuraavasta julkisesta keikasta. Nimittäin 12.11. olen esiintymässä naapurikylän runoilijan eli Markku Lehdon kanssa Kolhon kirjastolla. Tervetuloa kuuntelemaan!
Tekstiä on syntynyt tasaiseen tahtiin. Niin runoja, raapaleita, loruja kuin artikkeleitakin. Olen ollut hyvin aktiivinen tällä rintamalla.
Kahteen runokilpailuunkin on tullut kirjoitettua tekstejä. Tulokset ilmoitetaan vasta ensi vuoden puolella, joten vielä ei tarvitse sen kummemmin jännitellä.
Kivilahden Matin kanssa on ollut suunnitteilla yhteisiä keikkoja, mutta mitään aikatauluja ei ole ainakaan vielä lyöty lukkoon. Tosin olemme menossa ensi viikolla äänittämään runojamme, kokeeksi. Omani lataan sitten YouTubeen kuunneltaviksenne, mutta ilmoitan siitä myöhemmin lisää.
Yhteisnide tuli eilen painosta! Sen nimi on Kulkija matkalla kotiin ja sitä en laita myyntiin nettikauppoihin vaan sen saa ainoastaan minulta suoraan, lähettämällä sähköpostia, yksityisviestiä tai kun tapaamme.
Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä uutisena kerron, että minut on kutsuttu esiintymään Keuruulle, Einari Vuorela – seuran syyskokoukseen! Pidän sitä kunnia-asiana ja olen hyvin otettu.
Oikein mukavaa syksyistä lokakuun loppua ja nähdään pian!

19.9.
Syyskuu on värjännyt Viita-ahon vaahteroiden latvat. Tuli on palannut kamarin uunin tulipesään räiskymään. Runoilija haaveilee kiireettömästä hetkestä Leinon sekä punaviinin parissa. Esiintymisiä on riittänyt käytännössä joka viikolle ja näin tulee jatkumaan (kalenterin mukaan) vuoden loppuun. Lisäksi olen vetänyt pari Runopajaa. Tekstiä syntyy tasaiseen, tosin kesän jälkeen rauhallisempaan tahtiin.
Lokakuun aikana (vihdoin) tulee painosta lupaamani yhteisnide. Siinä on siis ne kaksi ensimmäistä runokirjaani. Tämän yhteisniteen nimi on Kulkija matkalla kotiin ja sen saa ostaa minulta käytännössä omakustannehintaan.
Seuraavan julkisen esiintymisen ajankohtaa en vielä tiedä, mutta laitan siitä tiedon heti kun se on mahdollista. Tällä hetkellä kalenterissa on vain tilauskeikkoja.

29.7.
Kaksi keikkaa on takana tämän kirjan puitteissa ja kaksi ensi kuussa edessä eli olen Kolhon kirjastolla 20.8. ja Mäntän kirjastolla 27.8. klo 18.00 alkaen. Uutta materiaalia syntyy tasaiseen tahtiin ja minulla onkin parhaillaan meneillään peräti seitsemän eri kirjaprojektia. Osa niistä tulee olemaan vuosia kestäviä projekteja, jotkin näkee päivänvalon jo tänä tai ensi vuonna. Osa kirjoista tulee olemaan edelleen omakustanteita, osa lähtee kustantajakierrokselle. Elämä on hektistä, mutta pyrin pyhittämään osan jokaisesta päivästä kirjoittamiselle. Kiitos Sinulle sivujeni seuraamisesta, kuulemisiin.

4.7.
Julkkarit on takana. Ilta oli onnistunut. Illan tapahtumat pääsee näkemään YouTubessa. (Linkki sivuston alalaidassa.) Olo on hieman tyhjä. Nyt olisi aikaa kirjoittaa satukirjaa, kunhan vain onnistun siirtämään ajatukseni peikkometsän siimekseen. Seuraava esiintyminen on siis Vilppulan kirjastolla 19.7. Kivilahden Matin uuden kirjan julkkareissa. Jos Sinulla ei vielä ole Viita-ahon ajattelijaa kirjahyllyssäsi, niin toivottavasti sen sinne hankit. Kiitos!

3.6.
Viita-ahon ajattelija on nimimerkki täällä sekä facebookissa ja nyt siitä tulee myös nimi kirjalle. Neljäs runokirja alkaa olemaan pientä hiomista vaille valmis painokoneeseen. Kirjan julkkarit vietetään Kolhon kirjastolla 2.7.2018 klo 17-19. Olette kaikki sydämellisesti tervetulleet.

27.5.
Lokakuusta huhtikuulle mentiin keikka per kuukausi vauhdilla. Toukokuu on poikkeus joka vahvistaa säännön, sillä ensi kuussa esiinnyn Kolhon kirjastolla järjestettävässä tilaisuudessa (ilmoitan siitä tarkemmin myöhemmin) ja heinäkuun alussa ilmestyy uusi kirja, jonka yhteydessä vietetään julkkareita. Kesälle on suunnitteilla pari pub-keikkaa ja niiden jälkeen lähdetään taas kiertämään Mänttä-Vilppulan kirjastot. Lisäksi esiinnyn monessa muussa tilaisuudessa joista ilmoitan kyllä ajoissa. Toivottavasti näemme jossain näistä esiintymisistä (tai vaikka kaikissa…).

21.2.
Eilinen runoilta oli tunnelmaltaa upea! Yleisöä tuli paikalle todella hienosti (35), mutta Kolhon yleisömäärää ei kuitenkaan rikottu. Tästä Mäntän runoillasta on kokonainen taltiointi jonka voit katsoa sivun alla olevan linkin kautta. Taltioinnin ensimmäisen 8 minuutin ajan siinä näkyy peräti kolme runoilijaa, minä, Matti sekä riiholainen Markku Lehto yleisön edustajana.

Yhteisnide on karvaa vaille painovalmis, mutta nyt on niin että aikataulullisesti sekä taloudellisesti juuri nyt on erinomaisen huono hetki julkaista se. Näin ollen sen julkaisu siirtyy alkusyksyyn. Mikäli olet kirjasta jo maksanut etkä halua odottaa niin kauan, niin otathan yhteyttä jotta voin palauttaa maksamasi rahat. Kiitos.

 

12.2.
Kevättä kohti runoiltojen saattelemana! Ensi viikolla eli 20.2. olemme Matti Kivilahden kanssa Mäntän kirjastolla Sano se runolla – kiertueen viimeisellä keikalla. Saa nähdä jääkö Kolhon kävijämäärä (40) kiertueen yleisöennätykseksi vai pystyykö kaupunkimme suurin taajama vastaamaan tähän haasteeseen. Naistenpäivän jälkeisenä perjantaina 9.3. olen jälleen Kolhon kirjastolla Kolhottarien kanssa ja 26.4. Kolhon kirkolla Yhteisvastuu – tilaisuudessa. Näiden iltojen lisäksi meillä on Matin kanssa suunnitteilla pub – keikkoja ja kaikenlaista muutakin, mutta niistä lisää sitten kun on jotain lyöty lukkoon. Toivotan kaikki tervetulleiksi kuuntelemaan minua, Mattia sekä Kolhottaria.

Moni on kysellyt ensimmäisiä kirjojani ( Saanhan kertoa teille & Vieraassa maassa ) ja niitä on jopa maksettu etukäteen. Niistä ei tule 2. painosta, mutta olen koonnut niistä yhteisniteen joka on viimeistelyä vaille painokonevalmis! Eli menee vielä joitakin viikkoja, mutta kyllä se on tuloillaan. Jos olet maksanut Vieraassa maassa kirjan niin nyt saatkin yhden kirjan sijaan kaksi yhden hinnalla. Tarkkaa ajankohtaa en osaa sanoa, mutta arvioisin että kuukauden kuluttua se kirja on saatavilla. Kiitos kärsivällisyydestä!

 

18.1.
Jo eilen pikkulinnut lauloivat asiasta, mutta tänään sain siihen varmistuksen Kolhottarien johtajalta, kotiseutuneuvos Raija Auviselta. Esiinnyn Kolhottarien kanssa Kolhon kirjastolla Naistenpäivänä 8.3.2018. Nyt puuttuu enää tilaisuuteen sopivat runot…

 

17.1.
Runoiltojen aikataulut muuttui. Meillä onkin ensin esiintyminen Pohjaslahden kylätalolla perjantaina 26.1. klo 18.00 alkaen ja sitten helmikuussa eli 20.2. meidät löytää Mäntän kirjastolta, uskoakseni samaan aikaan.
P.S. Meillä on suunnitteilla myös pub-keikka Tampereella jossain vaiheessa keväällä…

 

4.1.2018
Seuraavan runoillan ajankohta varmistui. Olen Matti Kivilahden kanssa Mäntän kirjastolla esiintymässä 20.2. klo 18.00 alkaen.

 

26.12.2017
Kynä kulkee paperilla aktiivisesti näin Joulunpyhinäkin. Neljäs runokirja saa täytettä sivuilleen.

Juuri tällä hetkellä olen Tanja Tienhaaran kanssa puhtaaksikirjoittamassa  ensimmäistä sekä toista runokirjaani 2. painosta varten, sillä niille olisi ollut kysyntää runoilloissa, mutta olen joutunut myymään ”ei-oo-ta”. Koska Runogalleriaan ei saa minkäänlaista yhteyttä, teetän kirjojen 2. painokset BooksOnDemandilla. Tämä vie hieman aikaa kun aineisto on ensin siirrettävä Wordille painovalmiiseen pdf-muotoon. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan niin kirjoja on taas saatavilla alkuvuodesta.